Sałata rzymska do obiadu

4.99 (174 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Do tej pory bazowałam tylko na sałacie masłowej a przecież tyle jest fantastycznych odmian sałat:) i właśnie nadrabiam zaległości:))

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 150 g sałaty rzymskiej mini
    1/2 zielonego ogórka
    2 pomidory rzymskie
    5 rzodkiewek
    1/2 czerwonej cebuli
    2 łyżki rzeżuchy
    1,5 łyżki soku z cytryny
    1,5 łyżki oleju
    szczypta cukru
    sól i świeżo mielony pieprz
Wystaw ocenę:

4.99 (174 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałata rzymska do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki sałatki 1. Sałatę opłukać,osuszyć i odciąć końcówkę. Resztę porwać w palcach do miski. Czyste rzodkiewki pozbawić ogonków i pokroić w pół plasterki. Dodać do sałaty. Ogórka obrać i pokroić w grubą kostkę. Czerwoną cebulę drobno posiekać. Pomidory obrać ze skórki i także pokroić w dużą kostkę. Dodać do miski. Rzeżuchę przesiekać raz nożem i dodać do miski. Wymieszać. Doprawić solą,pieprzem i cukrem. Następnie dodać sok z cytryny i olej i wymieszać. Odstawić na około 30 minut do lodówki. Super smakuje z nadziewanym kotletem schabowym. Polecam i smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować