Ryż z bananami

4.5 (157 ocen)

  • 60 min

Pyszny mleczny deser

  • 60 min

Składniki:


  • 3/4 szklanki ryżu przed ugotowaniem
    1,5 szklanki mleka
    1,5 łyżki cukru
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    2 banany,
    rodzynki
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ryż z bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryż z bananami 1. Ryż przesmażyć na patelni (ok. pół minuty). Zagrzać mleko z cukrem i cukrem waniliowym, dodać ryż i gotować na małym ogniu, aż zgęstnieje. Następnie przykryć ściereczką i włożyć pod koc na pół godziny. Banany obrać, pokroić w plastry, lekko podsmażyć. Ryż podawać na ciepło z bananami i rodzynkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować