Rybka pieczona z warzywami

4.5 (199 ocen)

  • 40 min

bardzo łatwy i zdrowy obiad, sam raz na wiosnę oraz dla tych co dbają o linię

  • 40 min

Składniki:

  • 1 łyżeczka kurkumy
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    3 płaty miruny
    pieprz kolorowy w młynku
    sól morska
    tymianek
    2 liście kapusty pekińskiej
    2 gronka czerwonej porzeczki może być mrożona
    5 ziemniaczków mączystych
    2 marchewki
    2 cebulki
    1 pietruszka
    1/2 selera
    1/2 cukinii
    2 ząbki czosnku
    szczypiorek do posypania
    2 łyżki oliwy
    2 listki laurowe
    rozmayn
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Rybka pieczona z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1o1quhv 1. Ziemniaczki, marchew, selera, cebulę oraz pietruszkę myjemy i obieramy ze skórki. Kroimy w słupki i ćwiartki. Cukinię kroimy w słupki. Warzywa wkładamy do salaterki i posypujemy posiekanym czosnkiem, suszonym rozmarynem i i polewamy oliwą. Mieszamy wszystko dokładnie. Solimy wedle uznania i odstawiamy na 30 minut.

    Płaty miruny posypujemy kurkumą, papryką, tymiankiem, solą morską oraz kolorowym świeżo zmielonym pieprzem.

    Warzywa wykładamy na blachę, wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia i zapiekamy w temperaturze 160 stopni w termoobiegu około 20 minut. Gdy warzywa będą się robiły rumiane , należy dołożyć rybkę i piec jeszcze około 10 lub 15 minut.

    Na kapustę pekińską wykładam rybkę a obok warzywa. Posypujemy szczypiorkiem i ozdabiamy porzeczką.

Porady

Porzeczka świetnie zastąpi nam cytrynkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować