Rurki z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składniki zagniatamy ciasto .
2.Po zagnieceniu ciasto dajemy do dużej miski i przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do lodówki na 45 minut.
3. Po wyciągnięciu ciasta z lodówki , ciasto bardzo cieniutko rozwałkowujemy . Następnie kroimy paski o szerokości 1 cm . Rurki smarujemy lekko olejemy i zawijamy paski . Czynność powtarzamy do wykorzystania składników.
4.Gotowe rurki przekładamy na posmarowaną blachę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 15-20 minut w temperaturze 190 stopni. Po wyciągnięciu rurek z piekarnika czekamy aż rurki wystygną .
5.Budynie gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Po ugotowaniu ostudzony budyń ucieramy z budyniem i gotowe. Gotowe rurki nabijamy masa budyniową. Gotowe rurki posypujemy cukrem pudrem.
Komentarze