RULONIKI Z MARMOLADĄ

4.5 (145 ocen)

  • 25 min

Te ciasteczka - ruloniki wymyśliłam dla mojej rodziny. Są smaczne i chrupiące.

  • 25 min

Składniki:

  • Składniki:
    2 gotowe ciasta francuskie
    marmolada o dowolnym smaku
    1 jajko
    cukier puder
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ruloniki z marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ruloniki z marmoladą 1. Ciasta pokroić każde na 6 kwadratów. Na każdym kwadracie rozsmarować
    po dwie łyżeczki marmolady , zostawiając jeden bok nie posmarowany.
    Zacząć zwijać od boku posmarowanego marmoladą , a kończąc na nie
    posmarowanym boku. Układać na natłuszczonej blaszce , pamiętając o
    odstępach (ciasto rośnie w trakcie pieczenia). Jajko roztrzepać w
    miseczce i pędzelkiem posmarować ruloniki. Wstawić do lekko nagrzanego
    piekarnika i piec w temp. 220st do zrumienienia. Po upieczeniu posypać
    cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować