Rosół z kluseczkami dyniowymi

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Dietetyczny rosół z kluseczkami dyniowymi. Kluseczki są bardzo dobre, i mają fajny smak. Mojej rodzinie bardzo smakował. Ma ładny kolor i tradycyjny rosół nie musi być nudny.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:


  • 30 dkg pręgi pręgi wołowej z kością
    4 udka z kurczaka
    2 marchewki
    1 kawałek selera
    1/3 pory
    1 mały korzeń pietruszki


    1/2 dyni hokkaido

    kluseczki:
    1 szklanka pure z dyni upieczonej
    1 szklanka mąki
    1 jajko
    łyżeczka soli
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół Kluski

Rosół z kluseczkami dyniowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa na rosół 1. Mięso przekładam do garnka, dodaję obrane i umyte warzywa, dolewam zimą wodę i gotuję na wolnym ogniu od zagotowania do miękkości warzyw i mięsa około godzinę.
  • dynia upieczona 2. Dynię obieram kroję w paski i układam na blaszce. Piekę w temperaturze 200 stopni około 20 minut aż będzie miękka. Po upieczeniu studzę, okładam kawałek a resztę miksuję blenderem.
  • mąka dynia składniki na kluski 3. Potrzebuje szklankę purre z dyni. Przekładam je do miski, dodaję mąkę, jajko, sól i mieszam. Jeżeli jest taka potrzeba dodaję trochę zimnej wody ja nie musiałam. .
  • ciasto dyniowe 4. Kluseczki robiłam za pomocą specjalnej tarki do klusek, ale można nakładać je widelcem do garnka. Kluski wrzucam do wrzącej wody i gotuję od wypłynięcia na wierzch dwie minuty. Rosół podaję z kluseczkami i kawałkami dyni i marchewki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować