ROLADKI Z PIECZARKAMI, PAPRYKĄ, OGÓRKIEM

4.5 (160 ocen)

  • 20 min

WSPANIAŁE DANIE NA KAŻDĄ IMPREZĘ

  • 20 min

Składniki:

  • 2 podwójne filety z kurczaka
    8 plasterków sera zółego
    papryka czerwona
    pół kilograma pieczarek
    3 ogórki konserwowe
    natka pietruszki
    4 łyżki mąki
    2 jajka
    2 łyżki mleka
    szklanka bulki tartej
    olej
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z pieczarkami, papryką, ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka trzeba opłukać i osuszyć.Każdy przekroić wzdłuż na 2 płaty,delikatnie rozbić,opruszyć solą i pieprzem.
    Paprykę,ogórka pokroić w kosteczkę ,natkę pietruszki posiekać drobniutko a pieczarki obrać ,pokroić w kostkę i na patelnię poddusić.
    Na każdym plastrze mięsa kładziemy plaster sera żółtego na nim garstkę papryki,ogórka,pieczarek i natkę pietruszki
    Roladę zwijamy i zasklepiamy brzegi
    Każdą roladkę obtaczamy najpierw w mące,potem w jajku rozmieszanym z mlekiem oraz w tartej bulce.
    Następnie kadziemy na patelni ze sporą ilością rozgrzanego oleju.
    Smażymy na złoty kolor
    Potem zmniejszamy ogień,przykrywamy patelnię i trzymamy roladki jeszcze 3-5 min.
    SMACZNEGO :)

Porady

ROLADKI MOŻNA WSZYSTKIM FASZEROWAĆ

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować