3 piersi z kurczaka
30 dag pieczarek
1 cebula
0,5 czerwonej papryki
10 dag żółtego sera w kostce
2 łyżki masła
2 jajka
bułka tarta do panierki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
Roladki drobiowe z pieczarkami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i oczyścić. Przeciąć na pół i rozbić 6 kotletów. Posypać solą i pieprzem do smaku. Paprykę opłukać, osuszyć, wykroić gniazdo nasienne i pokroić w kostkę. Pieczarki opłukać i pokroić. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej i smażyć na nim pieczarki z cebulą i papryką. Doprawić do smaku solą i pieprzem. W razie potrzeby odcedzić powstały płyn. Ostudzić. Ser zetrzeć na tarce o większych oczkach. Wymieszać razem z pieczarkami i papryką. Rozbite kotlety posmarować masłem. Nałożyć na każdy porcję farszu i zawinąć w roladkę. Jajka rozbełtać. Roladki obtoczyć w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na rumiano. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smakują i na ciepło i na zimno.
Komentarze