Roladki drobiowe z pieczarkami i papryką

4.49 (200 ocen)

nadzieje daje charakteru roladkom

Składniki:

  • 3 piersi z kurczaka
    30 dag pieczarek
    1 cebula
    0,5 czerwonej papryki
    10 dag żółtego sera w kostce
    2 łyżki masła
    2 jajka
    bułka tarta do panierki
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki drobiowe z pieczarkami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i oczyścić. Przeciąć na pół i rozbić 6 kotletów. Posypać solą i pieprzem do smaku. Paprykę opłukać, osuszyć, wykroić gniazdo nasienne i pokroić w kostkę. Pieczarki opłukać i pokroić. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej i smażyć na nim pieczarki z cebulą i papryką. Doprawić do smaku solą i pieprzem. W razie potrzeby odcedzić powstały płyn. Ostudzić. Ser zetrzeć na tarce o większych oczkach. Wymieszać razem z pieczarkami i papryką. Rozbite kotlety posmarować masłem. Nałożyć na każdy porcję farszu i zawinąć w roladkę. Jajka rozbełtać. Roladki obtoczyć w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na rumiano. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smakują i na ciepło i na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować