Roladki z karkówki z pieczarkami,ogórkiem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Karkówkę rozbić na cienkie kotlety. Przyprawić.
Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć pieczarki.Ogórka pokroić na ćwiartki,paprykę na paski. Na każdy kotlet nałożyć na całość pieczarki, następnie 2 ćwiartki ogórka i 2 paski papryki.Zawinąć w roladkę. Roladki obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoto. Następnie roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec przez 15 minut.
Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.
Porady
Gdy zostaną roladki na drugi dzień,można je pokroić w plasterki i zjeść na kanapce.
Komentarze