Roladki z kurczaka z bananem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.- Każdą pierś z kurczaka przekroić wzdłuż na 2 plastry.
- Plaster filetu włożyć do woreczka foliowego i rozbić na cienki płat, tłuc tłuczkiem raz z jednej raz z drugiej strony.
- Posypać solą i pieprzem z każdej strony.
- Banany obrać i przekroić każdy na 2 połówki z długości, skropić sokiem z cytryny.
- Każdą połówkę banana owinąć plastrem szynki, położyć na rozbitym filecie i zwinąć w roladkę. Spiąć roladki wykałaczką.
- Na patelni rozgrzać olej i smażyć roladki z każdej strony na złoty kolor.
- Podlać 1/2 szklanki wody, przykryć i poddusić ok. 2-3 minuty.
- Podawać przecięte na pól po skosie.
Komentarze