Roladki schabowe z ketchupem i żółtym serem

5 (196 ocen)

  • 35 min

Pyszna propozycja na dość szybki i prosty obiad. Roladki są miękkie, soczyste, a ciągnący się ser nabiera pomidorowego akcentu. Takie nadzienie - to niby nic wielkiego, ale idealnie sprawdza się jako wypełnienie roladek. Oba składniki fajnie się połączyły.

  • 35 min

Składniki:

  • (5 sztuk)
    5 plastrów schabu
    sól, pieprz
    Nadzienie:
    5 łyżek ketchupu
    50g żółtego sera
    Dodatkowo:
    1 jajko
    mąka
    bułka tarta
    olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (196 ocen)

Roladki schabowe z ketchupem i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1v61xw2 1. Kawałki schabu rozklepać (dość cienko) tłuczkiem do mięsa i natrzeć (dokładnie) przyprawami.
  • image-15p84i4 2. Każdy plaster mięsa posmarować ketchupem i obficie posypać uprzednio startym serem.
    Całość ściśle zrolować.
  • image-040edg6 3. Roladki kolejno obtoczyć: w mące, roztrzepanym (z odrobiną soli) jajku i bułce tartej.
  • image-01m1bbg 4. Smażyć (na rozgrzanym oleju) z każdej strony.

Porady

Początkowo roladki smażyłam pod przykryciem, dzięki czemu roladki wyszły bardzo soczyste.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ketchup Olej Schab Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować