Roladki drobiowe z serem, ketchupem i szczypiorkiem

0 (0 ocen)

Drobiowe mięsko z pysznym wnętrzem. Żadna filozofia tylko ser, ketchup i szczypiorek, ale robi wrażenie. Roladki są pyszne :)

Składniki:

  • filety z kurczaka 3 szt.
    ser żółty typu gouda ok. 150 gram
    ketchup 6 łyżeczek
    szczypiorek 6 łyżeczek
    sól, pieprz wg. gustu do oprószenia
    jajka 2 szt.
    mleko 1 łyżka
    mąka kukurydziana 1/3 szkl.
    bułka tarta do obtoczenia
    olej do smażenia


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki drobiowe z serem, ketchupem i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0b2awij 1. Filety umyć, osuszyć. Przekroić wzdłuż na pół. Rozbić tłuczkiem.
  • image-0oed0j0 2. Każdy filet oprószyć solą, pieprzem, posmarować ketchupem. Ułożyć ser i szczypiorek na środku.
  • image-1cqvdx7 3. Zwinąć roladki. Można przekłuć wykałaczką.
  • image-1tk20pk 4. Roladki oprószyć solą, pieprzem, obtoczyć w mące. Następnie zanurzyć w roztrzepanym jajku z mlekiem i obtoczyć w bułce tartej.
    Smażyć na rozgrzanym oleju na złocisty kolor z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Ketchup Panierka Sery Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować