Faszerowane roladki z mięsa mielonego w sosie keczupowym

  • wyświetlono: 1986 |
  • dodany do książki kucharskiej: 8 |
  • polecenia: 0

bardzo proste w wykonaniu i niezwykle smaczne

17157630_1132053380256607_8691225312358500210_o
  • 8 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

0,5 kg mięsa mielonego
1 jajko
1 bułka namoczona w mleku
garść cukinii drobno posiekanej
pół zielonej papryki drobno posiekanej
1 niewielka cebula drobno posiekana
2-3 łyżki ketchupu
sól, pieprz, mielona słodka papryka,
szczypta cukru,
zioła prowansalskie
mąka do obtoczenia roladek
0,5 szklanki wody
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Faszerowane roladki z mięsa mielonego w sosie keczupowym

  • 1. Cebulkę kroimy w kosteczkę i podsmażamy razem na patelni.
    Cukinie oraz paprykę również kroimy w niewielką kosteczkę i dokładamy na patelnie do podsmażonej cebulki. Wszystko razem przesmażamy przez około 2 minuty ciągle mieszając i możemy podprawić szczypta soli, pieprzu.
    Mięso mielone mieszamy z odciśniętą z mleka bułką , jajkiem oraz przyprawami - do smaku. Mięso dzielimy na 8 części.
    ( może być na 6 wtedy roladki będą większe ).
  • faszerowane roladki z mięsa mielonego2. Każdą część spłaszczamy dłonią na desce wyłożoną folią spożywczą by mięsko nie przywarło do deski - ( folia umożliwi nam łatwiejsze zwinięcie roladek ) na dość cienki placek i nakładamy równomiernie po 2 łyżki farszu, lekko przyciskając.
  • Faszerowane roladki z mięsa mielonego3. Mięso z farszem zwijamy do środka i formujemy w dłoniach tworząc roladki. Roladki obtaczamy w mące.
  • Faszerowane roladki z mięsa mielonego4. smażymy na mocno rozgrzanym oleju na rumiany kolor z każdej strony. Następnie mięso zalewamy 0,5 szklanki wody i dusimy na niewielkim ogniu pod przykryciem przez około 15 minut co jakiś czas obracając roladki. Po tym czasie do powstałego sosu dodajemy ketchup i przyprawiamy go do smaku solą, pieprzem, papryką słodką i ziołami prowansalskimi a także szczyptą cukru. Dusimy jeszcze wszystko kilka minut na niewielkim ogniu i gotowe.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiadroladkimama_mnie_nauczylapaprykafarszCukiniaketchupmieso_mieloneroladki z mięsa mielonegoszybkie_daniesos_ketchupowy

Komentarze

Podobne przepisy


Roladki z mięsa mielonego faszerowane jajecznicą na bekonie

Dodane przez: Martyna1991

Roladki z mięsa mielonego faszerowane jajecznicą...

Mięso mielone lubi zioła oraz jajka....

Roladki z mielonego mięsa

Dodane przez: RedakcjaPP

Roladki z mielonego mięsa

Jestem pedagogiem, pracuję z młodzieżą....

roladki

Dodane przez: Babcia Tereska

ROLADKI SCHABOWE Z WKŁADKĄ MIELONEGO MIĘSA

Nadziewane roladki, na obiad. Podane...

Nadziane mielone

Dodane przez: olinek_82

Nadziane mielone, czyli roladki z mięsa mielonego...

Kotlety mielone w nieco innej wersji,...

roladki

Dodane przez: aniulek123

ROLADKI Z MIĘSA MIELONEGO

Po prostu pyszne:)))

Zapiekane cannelloni z cukinii, mięsa mielonego w sosie pieczarkowym

Dodane przez: Ewelina Marcin

Zapiekane cannelloni z cukinii, mięsa mielonego...

Cannelloni z cukinii w roli charakterystycznego...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE