• Roladki po bawarsku

    Dodane przez: czarrna

  • Pyszne mięsko na niedzielny obiad :)

  • Składniki

    2 kotlety z karkówki
    20 dkg kapusty kiszonej
    4 plasterki boczku
    1 cebula
    2 pieczarki
    sól, pieprz
    słodka papryka
    zioła prowansalskie
    3 łyżki mąki
    olej do smażenia

  • Sposób przygotowania

    1.
    Farsz kapuściany - krok 1

    Cebulkę pokroić i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojone pieczarki, a kiedy puszczą sok, pokrojoną kapustę. Podsmażyć aż kapusta zacznie się złocić. Doprawić pieprzem.

    2.
    Karczek z boczkiem - krok 2

    Karkówkę rozbić, na każdym kotlecie ułożyć boczek, nałożyć farsz i zwinąć roladki. Mąkę wymieszać z przyprawami i panierować roladki.

    3.

    Roladki obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron, dodać pozostały farsz, podlać 1/2 szklanki wody, przykryć i dusić jeszcze 10 minut.

    4.

    Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie ziemniaczki i buraczki na occie. Smacznego :)

  • Słowa kluczowe (tagi):

    moj_niedzielny_obiad, karkówka, kapusta kiszona, roladki wieprzowe, z patelni, konkurs_foto, roladki z kapustą
  • dodaj komentarz

    17 komentarzy

Dodane przez: czarrna

czarrna 689

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-12-08T15:19:21+01:00

464 odwiedziny


Sprawdź książki z tym przepisem

Zobacz, kto poleca ten przepis

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »