Roladka z kurczaka z pieczarkami i żółtym serem

4.5 (179 ocen)

  • 60 min

Na ciepło, na zimno, czyli jak kto lubi. Taka właśnie jest ta rolada z mięsa kurczaka, pieczarek i sera żółtego. Mnie najbardziej smakuje na zimno jako przekąska

  • 60 min

Składniki:

  • • 3 filety z kurczaka
    Farsz
    • 500 g pieczarek
    • 200 g sera żółtego
    • 1 cebula
    • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
    • sól, pieprz do smaku
    • 4 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Przekąski

Roladka z kurczaka z pieczarkami i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz
    • Cebulę posiekać, przesmażyć na oliwie, dodać pokrojone pieczarki i poddusić. Przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
    • Po przestudzeniu i odlaniu płynu zmielić farsz w maszynce do mielenia mięsa.
    • Ser żółty zetrzeć na tarce o grubej tarce.
    • Filet z kurczaka pokroić w plastry, rozbić przez woreczek foliowy i ułożyć na folii spożywczej w prostokąt.
    • Delikatnie posypać solą i pieprzem.
    • Na mięso rozłożyć równomiernie farsz pieczarkowy i posypać żółtym serem. Zwijać roladę za pomocą folii spożywczej.
    • Na koniec zawinąć szczelnie roladę w folię spożywczą, a następnie w folię aluminiową.
    • Piec w temp. 200 st.C przez 40 minut.
    • Po upieczeniu zdjąć obie folie i pokroić roladę w plastry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować