Rolada z szynki

4.5 (153 ocen)

  • 4 godz.

Roladka jest ciekawym pomysłem na oryginalną przystawkę.

  • 4 godz.

Składniki:

  • 4 łyżki majonezu,1,5łyzki żelatyny,12plasterków szynki konserwowej,3 ogórki konserwowe,5 pieczarek marynowanych,serek homogenizowany naturalny 200g,2łyżki posiekanego koperku,sól ,pieprz.
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rolada z szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę rozpuszczamy w 6 łyżkach wody.Zostawiamy do wystudzenia .Plastry szynki układamy w prostokąt na foli aluminiowej tak by plastry lekko zachodziły na siebie .Pieczarki i ogórki kroimy w drobną kostkę.Do warzyw dodajemy majonez ,serek i koperek,przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Do masy dodajemy wystudzoną żelatynę i energicznie mieszamy.Tak powstałą masę rozsmaruj na szynce.Zwijamy całość w rulon.Chłodzimy w lodówce ok 3 godz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować