Rolada truskawkowa

3 (1 ocen)

  • 60 min

sezon na truskawki

  • 60 min

Składniki:

  • składniki na roladę forma 32x35 cm
    6 jaj
    6 łyżek cukru
    6 łyżek mąki
    1łyżeczka proszku do pieczenia
    6 łyżek wody



    składniki masy
    0,5 kg truskawek
    250 g masła roślinnego
    0,5 szkl cukru pudru


Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rolada truskawkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno .Pod koniec ubijania dodać cukier . miksujemy dodajemy po jednym żółtku i resztę składników na końcu wodę wylać na dużą blachę 32x35 cm . piec 20 min w 190 stopni Studzimy zwinąć roladę , aby nadać kształt .ja zwinęłam w papierze do pieczenia można też w ściereczkę



    masa



    masło utrzeć z cukrem dodać truskawki chwile ucierać . Gotową masą przełożyć roladę .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować