Teczowy smakołyk

4.5 (179 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Delikatne i pyszne idealne na świąteczne spotkania z rodziną i przyjaciółmi

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Ciasto makowe
    8 białek
    0,5 szkl. cukru pudru
    0,5 szkl. mąki przennej
    0,5 szkl. maku
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    ciasto żółte
    8 żółtek
    2 jajka
    3/4 szkl. cukru pudru
    3/4 szkl.mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    ciasto kakaowe
    3 jajka
    0,5 szkl. cukru pudru
    0,5 szkl.mąki
    0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    2łyżki oleju
    2 łyżeczki kakao
    masa
    2 śmietany 30% po 330ml każda
    1 galaretka truskawkowa
    1 galaretka agrestowa
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Desery

Teczowy smakołyk - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO MAKOWE; białka ubij na sztywno i zmiksuj z cukrem . dodaj mąkę z proszkiem i mak. piecz 25 min w 180°c
    .
  • 2. CIASTO ŻÓŁTE ; Żółtka jajka i cukier utrzyj na puch. dodaj mąkę z proszkiem . piecz 25 min. w 180°c
  • 3. CIASTO KAKAOWE ; białka ubij, dodaj cukier i żółtka wsyp suche składniki. wlej olej piecz 25 min.180°c
  • 4. MASA ; galaretki rozpuść .każdą w filiżance wrzątku połowe śmietany ubij ,zmiksuj z czerwoną galaretką .wylej na żółte ciasto i przykryj kakaowym . ubij resztę śmietany zmiksuj z galaretką agrestową . Wylej na ciasto kakaowe i przykryj ciastem makowym. Wymiary formy to 22X32 cm.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować