Rolada schabowa z porami

4.5 (145 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pyszne, soczyste mięso w towarzystwie pora i koperku.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    • schab 1,5 kg
    • 3 pory
    • 4-5 kromek chleba pełnoziarnistego orkiszowego
    • sól
    • pieprz
    • łyżka musztardy węgierskiej
    • 2 żabki czosnku
    • duży pęczek koperku
    • 100 g masła
    • olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolada schabowa z porami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab należy rozciąć na ładny prostokąt, posolić i popieprzyć z obu stron. Pory kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy. Na odrobinie oleju smażymy pora, pod koniec dodając czosnek, doprawiamy solą i pieprzem. Chleb pozbawiamy skórek i kroimy w drobną kostkę. Do chleba przekładamy pora, mieszamy. Schab smarujemy musztardą, wykładamy równomiernie farsz, rolujemy, zawiązujemy dratwą. Koperek drobno siekamy i ucieramy z masłem. Obkładamy wierzch rolady. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w temp. 180 stopni, termoobieg, ok. 80-90 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Por Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować