Rolada cappuccino

4.47 (197 ocen)

  • 40 min

Dla wielbicieli kawy.

  • 40 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    5 jaj
    1/2 szklanki mąki
    1/2 szklanki cukru
    Masa:
    1/2 l mleka
    2 budynie waniliowe
    2 łyżki cukru
    1 kostka masła
    2 łyżki w proszku
    2 łyżki cappuccino
    Polewa czekoladowa
    wiśnie w żelu lub z kompotu
Wystaw ocenę:

4.47 (197 ocen)

Zobacz również:

Rolada Desery Biszkopty Cappuccino

Rolada cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Ubić. Dodać mąkę i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć na dużą blachę piekarnikową. Pic 5-7 minut w temp. 200 s C. Ostudzić i zwinąć w roladę. Masa: Proszek budyniowy rozprowadzić w małej ilości mleka, resztę mleka zagotować z cukrem i ugotować budyń. Masło utrzeć dodając po łyżce budyń , pod koniec dodać cappuccino . Masę wyłożyć na biszkopt, wyrównać i ułożyć wiśnie, zrolować. Wierzch posmarować polewą czekoladową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować