Rafaello z adwokatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT
Ubić pianę z białek. Dalej ubijając, stopniowo dodawać cukier kryształ, cukier waniliowy i po 1 żółtku. Na końcu delikatnie wmieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Piec ok. 30 min. w temp. 170°C.
Upieczony biszkopt przekroić na pół.
2.
CIASTO KOKOSOWE
Ubić pianę z białek. Dalej ubijać, dodając cukier. Następnie delikatnie wmieszać kokos, mąkę, proszek do pieczenia. Piec ok. 20 min. w temp. 180°C.
3.MASA I
Żółtka i mąkę dobrze roztrzepać z cukrem i wlać do gotującego się mleka, dobrze rozmieszać, zagotować i przestudzić. Masło utrzeć, dodając przestudzony budyń oraz suchą kawę cappuccino.
4.MASA II
Białą czekoladę rozpuścić z 1 łyżką mleka. Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach mleka. Śmietanę kremówkę ubić ze "Śnieżką", dodać szklankę adwokata, pokruszone biszkopty oraz 2 łyżki wiórków kokosowych, a na końcu rozpuszczoną czekoladę i żelatynę, wymieszać.
5.PRZEŁOŻENIE PLACKA
Połowa biszkoptu - połowa masy I - placek kokosowy - reszta masy I - druga połowa biszkoptu - masa II. Grubo posypać wiórkami kokosowymi.
Komentarze