Racuszki z budyniem dyniowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczna przekąska

  • 30 min

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej
    0,5 szklanki zsiadłego mleka
    1 jajko
    5łyżek cukru pudru
    1 łyżeczka sody oczyszczonej
    Tłuszcz do smażenia
    2 szklanki mleka
    100gram miąższu z dyni
    2 łyżki cukru
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 łyżka mąki pszennej
    1 jajko
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Racuszki z budyniem dyniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki ,jajka, cukru, zsiadłego mleka i sody zagniatamy szybko ciasto. Powinno być dość luźne. Przykrywamy i odstawiamy na godzinę. Po tym czasie rozwałkowujemy na grubośc około 0,5 cm. Wycinamy dowolne kształty. Smażymy na tłuszczu z obu strontaiemi najlepiej smakują. aż się zarumienią. Ja smażę na smalcu ponieważ takie mi najlepiej smakują.
    1,5 szklanki mleka gotujemy dodając miąższ z dyni i cukier. Powoli mieszając gotujemy około 20 minut.Dokłądnie blend ujemy. Mąkę ziemniaczaną, pszenną i jajko dokładnie miksujemy i wlewamy do gotującego się garnka z mlekiem i dynią. Mieszamy aż budyń zgęstnieje.
    Gdy wystygnie smarujemy nim racuszki.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować