Wątróbka drobiowa w sosie czosnkowo-keczupowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne danie dla każdego

  • 60 min

Składniki:

  • 60dag wątróbki drobiowej
    Pół szklanki mleka
    Bułka tarta
    Mąka pszenna
    3 ząbki czosnku
    1 duża cebula
    Czosnek granulowany
    Sól pieprz
    Ketchup 5łyżek
    Łyżeczka koncentratu pomidorowego
    Olej do smażenia
    Świeża bazylia

Wątróbka drobiowa w sosie czosnkowo-keczupowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Wątróbkę obczyszczamy z błonek moczymy w mleku około 15 min. Następnie solimy pieprzymy i obtaczamy w mące zmieszanej z bułką tartą. Smażymy z obu stron na oleju około 10łyżek.Zdejmujemy wątróbkę z patelni,a na olej pozostały ze smażenia wrzucamy posiekany drobno czosnek i cebulę posiekaną w piórka. Smażymy,i dodajemy z powrotem wątróbkę,dusimy około 7minut dodając ketchup,koncentrat pomidorowy i czosnek granulowany.Dokładnie mieszamy. Po zdjęciu z ognia dodajemy świeżą bazylię.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy