Racuchy twarogowo-bananowe

5 (147 ocen)

  • 30 min

Polecam pyszne racuszki twarogowe z bananami. Wszyscy się u mnie zajadali i bardzo szybko znikały z talerza. Idealne dla dzieci.

  • 30 min

Składniki:

  • - 250 g twarogu półtłustego czyli 1 kostka
    - pół szklanki mleka - 100 ml
    - 2 jajka
    - 2 łyżki cukru
    - 1 cukier waniliowy
    - 4 łyżki mąki
    - 2 banany

    - truskawki do dekoracji
    - można podawać z cukrem pudrem lub z innym ulubionym dodatkiem
Wystaw ocenę:

5 (147 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy

Racuchy twarogowo-bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przekładamy twaróg, żółtka, cukier, cukier waniliowy, mleko i miksujemy. Banany obieramy ze skórki, rozgniatamy widelcem, dodajemy do reszty składników i jeszcze raz miksujemy. Dalej miksując dodajemy mąkę. Białka ubijamy na sztywno dodajemy do miski i mieszamy.
  • 2. Smażymy placki na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

Porady

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować