• Racuchy twarogowo-bananowe

    Dodane przez: aniak

  • Polecam pyszne racuszki twarogowe z bananami. Wszyscy się u mnie zajadali i bardzo szybko znikały z talerza. Idealne dla dzieci.

  • Składniki

    - 250 g twarogu półtłustego czyli 1 kostka
    - pół szklanki mleka - 100 ml
    - 2 jajka
    - 2 łyżki cukru
    - 1 cukier waniliowy
    - 4 łyżki mąki
    - 2 banany

    - truskawki do dekoracji
    - można podawać z cukrem pudrem lub z innym ulubionym dodatkiem

  • Sposób przygotowania

    1.

    Do miski przekładamy twaróg, żółtka, cukier, cukier waniliowy, mleko i miksujemy. Banany obieramy ze skórki, rozgniatamy widelcem, dodajemy do reszty składników i jeszcze raz miksujemy. Dalej miksując dodajemy mąkę. Białka ubijamy na sztywno dodajemy do miski i mieszamy.

    2.

    Smażymy placki na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

  • Rady

    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia, w_kilka_chwil, slodkie_zycie, twaróg, racuchy, dla dzieci, szybko, smacznie, racuchy bananowe, racuchy twarogowe
  • Polecamy:

  • 7 komentarzy

Dodane przez: aniak

aniak 315

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2015-06-19T08:37:29+02:00


Sprawdź książki z tym przepisem

Zobacz, kto poleca ten przepis

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »

Inne przepisy w kategorii