Pyzy z fasolką

0 (0 ocen)

  • 40 min

Inne niż tradycyjne ale bardzo smaczne.

  • 40 min

Składniki:

  • Na pyzy:
    szklanka mąki ziemniaczanej
    3 łyżki mąki pszennej
    6 dużych ziemniaków
    jajko
    sól
    pieprz
    Farsz:
    3/4 szklanki suchej fasoli
    cebula
    sól
    pieprz
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pyzy

Pyzy z fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie.Odcedzić,jeszcze gorące dobrze utłuc jak na puree lub przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa.Do masy ziemniaczanej dodać szklankę mąki ziemniaczanej,mąkę pszenną,jajko i sól.Wszystkie składniki dokładnie zagnieść.
  • 2. Fasolę namoczyć na noc.Następnego dnia ugotować ją do miękkości w tej samej wodzie co się moczyła.Dopiero pod koniec gotowania fasolę posolić.Ostudzoną fasolę zmiksować.Cebulę obrać,pokroić w drobną kostkę.Na patelni rozgrzać olej,wrzucić cebulę,zeszklić.Dodać do niej zmiksowaną fasolę,wymieszać,doprawić.
  • 3. Z ciasta uformować pyzy,wkładając do środka farsz z fasoli i cebuli.Zalepić,formować kulki.Wrzucać pyzy na osoloną wodę i gotować kilka minut.Danie podawać na gorąco,posypane usmażoną cebulą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować