Puszyste ciasteczka

4.43 (180 ocen)

  • 20 min

Uczę się w gimnazjum, ale po jego skończeniu marze aby iść do szkoły gastronomicznej.

  • 20 min

Składniki:


  • Mąka 2 ,5 szk
    jajka 2 szt
    proszek do pieczenia ok. 2 łyżeczki
    margaryna 0,5 kostki
    śmietana 3 łyżki
    cukier 0,5 szk
    cukier waniliowy
Wystaw ocenę:

4.43 (180 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Puszyste ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki łączymy, zagniatamy ciasto .Z masy formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i posypujemy z wierzchu cukrem. Układamy je na blaszce w odstępach ok. 2 cm i pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 12 minut ( do czasu uzyskania złotego koloru) Ciastka zostawiamy do ostygnięcia na blaszce lub papierze do pieczenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować