Pulpety w sosie pieczeniowym

4.4 (187 ocen)

  • 30 min

U mnie w domu wszyscy uwielbiają te pulpety

  • 30 min

Składniki:

  • 50 dag mięsa mielonego
    1 cebula
    1 czerstwa bułka
    sól, pieprz
    vegeta
    1 łyżka kaszy manny
    bułka tarta
    1 torebka sosu pieczeniowego ciemnego
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.4 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety

Pulpety w sosie pieczeniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju. Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy i razem z cebulą dodajemy do mięsa. Doprawiamy solą, pieprzem i vegetą. Do mięsa dodajemy kaszę mannę i mieszamy. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na rumiano.
  • 2. Do rondelka wkładamy pulpety, zalewamy je 2 szklankami wody i dusimy na małym ogniu około 15 minut. Sos pieczeniowy rozpuszczamy w szklance wody i wlewamy do pulpetów. Gotujemy jeszcze około 5 minut. Natkę pietruszki siekamy i posypujemy pulpety.

Porady

Pulpety świetnie smakują z ziemniakami, ryżem lub kaszą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować