PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Pulpety w sosie pieczeniowymhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0004/90/73931085b2bc87195c9dabe51f7a7158f63b2315.jpeg25921944http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/pulpety-w-sosie-peczeniowym-1
300 g mięsa mielonego,
sól,
pieprz,
łyżeczka posiekanej cebuli,
szczypta czosnku granulowanego,
pół łyżeczki gładkiej musztardy,
kawałek namoczonej bułki,
bułka tarta,
1 jajko,
pół łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego,
300 ml sosu pieczeniowego jasnego (może być z torebki)
Sposób przygotowania przepisu:
Pulpety w sosie pieczeniowym
1.
Wykonanie:
Wszystkie składniki oprócz bułki i jajka dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na ok. 30 min. Następnie dodajemy odciśnięta bułkę oraz jajko i wyrabiamy na gładką masę. Gdyby masa była zbyt rzadka można dodać bułki tartej. Formujemy pulpety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy.
Sos podgrzewamy ewentualnie przygotowujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu i wkładamy do niego pulpety.
Porady
Pulpety można przygotować dzień wcześniej i podgrzać je następnego dnia wraz ze sosem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze