Karkówka w sosie pieczeniowym

4.93 (156 ocen)

  • 60 min

I do tego kluski śląskie. Pychota

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg. karkówki
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    3 łyżeczki słodkiej papryki
    1 łyżeczka ostrej papryki
    2 łyżeczki majeranku
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.93 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w sosie pieczeniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karkówka w sosie pieczeniowym 1. Karkówkę podzielić na plastry ok. centymetrowej grubości. Przyprawy wymieszać ze sobą. Cebulę i czosnek pokroić w plastry. Każdy kawałek mięsa oprószyć solą i mieszanką przypraw i przełożyć plasterkami cebuli i czosnku. Wstawić do lodówki na kilka godzin lub nawet na całą noc.
  • Karkówka w sosie pieczeniowym 2. Następnie każdy plaster mięsa obsmażyć na rozgrzanym oleju po usunięciu z nich cebuli i czosnku (cebuli i czosnku nie wyrzucamy).
  • 3. Po obsmażeniu przekładamy mięso do garnka, zalewamy wodą tak , aby delikatnie przykryć mięso i dokładamy do niego cebulę i czosnek usunięte wcześniej z mięsa. Gotujemy pod przykryciem aż mięso będzie miękkie, ok 40 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką i majerankiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować