Pulpeciki nadziewane mozzarellą

4.5 (187 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pulpeciki nadziewane mozzarellą

Składniki:

  • Składniki :
    200g makaronu spaghetti,
    400g mięsa mielonego wieprzowego,
    4 łyżki startego parmezanu,
    2 łyżki,
    sól, pieprz,
    jajko,
    pietruszka natka,
    1 kulka mozzarelli,
    4 pomidory suszone z zalewy,
    1 cebula,
    1 puszka pomidorów w zalewie,
    1 szklanka bulionu,
    1 łyżeczka majeranku,
    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Pulpeciki nadziewane mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie : Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Mozzarellę pokrój na mniejsze części. Do miski wrzuć mięso mielone, dodaj drobno pokrojoną pietruszkę natkę i pomidory, parmezan (2 łyżki) , jajko, sól i pieprz. Ugnieć na jednolitą masę i uformuj mini pulpeciki faszerując każde serem. Na patelni rozgrzej tłuszcz i smaż pulpeciki z dwóch stron. Ściągnij pulpety z patelni i na ten sam tłuszcz wrzuć pokrojoną cebulę.Smaż 3-4 minuty co jakiś czas mieszając. Wlej pomidory z bulionem dodaj parmezan (1 łyżka), majeranek. Duś 5 minut. Wrzuć do sosu pulpeciki i ponownie duś. Pulpety podawaj z makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mozzarella

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_04-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować