Pulpeciki nadziewane mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie : Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Mozzarellę pokrój na mniejsze części. Do miski wrzuć mięso mielone, dodaj drobno pokrojoną pietruszkę natkę i pomidory, parmezan (2 łyżki) , jajko, sól i pieprz. Ugnieć na jednolitą masę i uformuj mini pulpeciki faszerując każde serem. Na patelni rozgrzej tłuszcz i smaż pulpeciki z dwóch stron. Ściągnij pulpety z patelni i na ten sam tłuszcz wrzuć pokrojoną cebulę.Smaż 3-4 minuty co jakiś czas mieszając. Wlej pomidory z bulionem dodaj parmezan (1 łyżka), majeranek. Duś 5 minut. Wrzuć do sosu pulpeciki i ponownie duś. Pulpety podawaj z makaronem.
Komentarze