Przysmak kanady czyli nanaimo bars - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Spód.
1.Masło roztop na ogniu. Dodaj cukier, kakao i wszystko dobrze wymieszaj. Zdejmij z ognia i ostudź.
2. Do masy dodaj rozbełtane jajko i dokładnie wymieszaj.
3. Dodaj herbatniki, wiórki kokosowe, migdały, sezam, orzechy . Wszystko wymieszaj i wylej na wyłożoną folią blaszkę 20x20.
4. Wsadź do lodówki na 30 min.
2.Krem.
1. Miękkie masło utrzyj z proszkiem budyniowym i śmietanką aż powstanie puszysta i gładka masa.
2. Dodaj cukier puder i ucieraj mikserem ok 5 min.
3. Krem wyłóż na schłodzony spód i wstaw do lodówki na 30 min.
3.Polewa.
1.Masło i połamaną czekoladę umieść w szklanej misce, która będzie nad garnkiem z wodą i podgrzewaj ją na małym ogniu, robiąc tak zwaną kąpiel wodną. Czekoladą polej przygotowane ciasto. Polewę można posypać kolorową posypką, kokosami lub migdałami.
Komentarze