przysmak zombi, czyli jajecznica na móżdżku

4.51 (192 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zombi wiedzą co dobre;) A teraz na poważnie, dodatek móżdżku do tej jajecznicy niektórym może dosłownie mrozić krew w żyłach, ale powiem wam szczerze, zupełnie niepotrzebnie. Jajecznica smażona na móżdżku jest kremowa i niesamowicie delikatna.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek
    móżdżek wieprzowy, cielęcy lub z dzika
    łyżka masła
    2 szalotki
    sól/sól ziołowa lub domowa vegeta
    czerwony pieprz
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.51 (192 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Przysmak zombi, czyli jajecznica na móżdżku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • móżdżek 1. Móżdżek moczymy w wodzie. Następnie obieramy go z błonek.
  • podsmażamy szalotki z móżdżkiem 2. Na maśle szklimy drobno posiekaną szalotkę. Do szalotki dodajemy móżdżek, rozdrabniamy go na patelni za pomocą drewnianej/plastikowej łyżki. Lekko solimy.
  • smażenie jajecznicy 3. Do przesmażonego móżdżku wbijamy jajka i mieszamy do ich ścięcia. Gotową jajecznicę podajemy posypaną natką pietruszki i czerwonym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować