Prawdziwy ryż na słodko z jabłkami

4.5 (151 ocen)

Smaki dzieciństwa

Składniki:



  • 1 szkl ryżu
    2 szkl mleka 3,2%,
    3 łyżki masła extra,
    1 duży cukier waniliowy,
    2 szkl usmażonych jabłek
    cynamon proszek
    słodka śmietana 22%

Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne

Prawdziwy ryż na słodko z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ryż z jabłkami 1. Ryż ugotować na sypko z mlekiem, masłem i cukrami. Przestudzić. W naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwę (1/2) ryżu.Na ryż położyć jabłka ( mogą być inne owoce).Przykryć drugą połową ryżu. Na wierzch położyć 2 łyżki masła ( nie margaryny!!!). Wstawić do nagrzanego piekarnika - 180*C i zapiekać ok. 25 min. Podawać polany śmietanką, którą można lekko ubić. SMACZNEGO!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować