Pomidorowa z przystawką

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Klasyczna pomidorowa na bogato z przystawką we włoskim stylu

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - skrzydełka z kurczaka: 4 sztuki
    - marchew: 2 sztuki
    - pietruszka korzen mała: 1 sztuka
    - seler mały: 0.25 sztuki
    - lubczyk świeży liść: 1 sztuka
    - koncentrat pomidorowy: 100 gramów
    - cukier: 1 łyżeczka
    - sól: 1 łyżeczka
    - mąka: 1 łyżeczka
    - mozzarella (kula): 1 sztuka
    - pomidory średniej wielkości: 2 sztuki
    - cynamon mielony: 1 szczypta
    - pieprz biały świeżo zmielony: 1 szczypta
    - pieprz czosnkowy: 1 szczypta
    - śmietana gęsta 12%: 4 łyżki
    - ugotowany makaron nitki: 4 łyżki
    - natka pietruszki (posiekana): 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pomidorowa

Pomidorowa z przystawką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka ugotować wraz z włoszczyzną odrobiną soli i szczyptą pieprzu, kiedy marchew będzie miękka wyjąć z rosołu ugotowane skrzydełka i warzywa. Koncentrat pomidorowy wymieszać z mąką, łyżką śmietany i odrobiną wody, dolać do rosołu i zagotować. Następnie dodać łyżeczkę cukru i szczyptę cynamonu. Zupę przelać na 4 talerze, na środek nałożyć ugotowany makaron i obrane mięso ze skrzydełek, dookoła zrobić małe kleksy ze śmietany i posypać pietruszką. Na brzegu każdego talerza ułożyć plasterki pomidora i mozzarelli, posolić je i podsypać pieprzem czosnkowym. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować