Polewa czekoladowa

4.51 (162 ocen)

Idealna kremowa i błyszcząca polewa czekoladowa

Składniki:

  • 120 ml śmietany kremówki
    120 g czekolady deserowej dobrej jakości
Wystaw ocenę:

4.51 (162 ocen)

Zobacz również:

Desery Polewa

Polewa czekoladowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W małym garnuszku kremówkę podgrzać prawie do wrzenia. Zdjąć z palnika. Dodać połamaną czekoladę i pozostawić na 2 minuty. Po tym czasie dokładnie wymieszać. Poczekać aż lekko zgęstnieje i posmarować ciasto. Polewa na placek z formy ( 22x35).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować