POCHRZANIONE KLOPSY

5 (161 ocen)

  • 10 min

Kotlety mielone w ostrzejszej wersji, bo z chrzanem

  • 10 min

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego z szynki
    1 jajko
    2-3 łyżki bułki tartej
    1 łyżeczka przyprawy do klopsów
    2-3 łyżeczki chrzanu kremowego
    2-3 łyżki ketchupu pikantnego
    100g startego sera gouda
    1/2 szklanki wody
    pęczek koperku (poszatkowany)
    3-4 ząbki czosnku
    sól, pieprz do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pochrzanione klopsy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki włożyć do misy i dokładnie wymieszać.
    Uformować klopsy i smażyć na gorącym oleju.
    Można podawać z młodymi ziemniaczkami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować