Placuszki z piersią z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy, kroimy w małą kostkę. Posypujemy przyprawą, solą, pieprzem, odstawiamy na ok. 40 min, aby smaki się przegryzły.
2.Ubijamy jajka, dodajemy obie mąki, mleko, wodę do uzyskania odpowiedniej konsystencji, mięso, podsmażone pieczarki, kukurydzę, starty ser. Ciasto można jeszcze do smaku dosolić, popieprzyć i odpowiednio doprawić.
3.Na mocno rozgrzanej patelni smażymy po dwa wąskie placuszki, n złoty kolor, z obu stron. Układamy na ręcznikach papierowych, by odsączyć z nadmiaru oleju.
4.Sos czosnkowy: mieszamy jogurt z majonezem, dodajemy przeciśnięty czosnek, przyprawę tzatziki (ok.3 łyżeczek), doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Komentarze