Piankowe koltety z piersią kurczaka.

4.97 (202 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Przepyszne , lekkie o nieziemskim smaku:) z piana z białek która sprawia ze sa wyjatkowo lekkie w smaku. Z cebula i maką. Polecam:)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka, 1 cebula,
    2 łyzki mąki ziemniaczanej ,
    2 łyzki mąki pszennej,
    4 łyzki oleju
    2 jajka,
    przyprawa do kurczaka,
    sól , pieprz

    OLEJ DO SMAŻENIA.
Wystaw ocenę:

4.97 (202 ocen)

Zobacz również:

Pianka Dania główne

Piankowe koltety z piersią kurczaka. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • dodana piana z białeki zaraz smażymy.. 1. 1.Piers kurczaka , myje ,osuszam i kroje na drobne kawałki, w kostke. Cebulę kroje w kostke , Składniki wkładam do miski , dodaje , olej , przyprawy , żółtka , obie maki i mieszam łyżką.
    2 UBIJAm piane z białek.
    Piane łącze z pozostałymi składnikami i od razu smaże na rozgrzanym oleju.
    Porcje na olej wkładam łyzką, formując kotlety.
    Podaje z ziemniakami i surówka lub innymi warzywami np, ogórek kiszony.

Porady

gdy masa jest zbyt gęsta, dodaj wiecej oleju.(oczywiście przed dodaniem pianku z białek) Z PODANYCH SKŁADNIKÓW WYCHODZI OKOŁO 7-8 KOTLETÓW.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_12-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować