Placki ziemniaczane z groszkiem konserwowym

4.49 (169 ocen)

  • 40 min

Połączenie groszku z ziemniakami smakuję rewelacyjnie. Taka propozycja placków przypadła do gustu wszystkim domownikom.

  • 40 min

Składniki:

  • 6 średnich ziemniaków
    ½ puszka groszku konserwowego
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    2 jajka
    4 gałązki natki pietruszki
    5 łyżek mąki pszennej
    Sól
    Pieprz ziołowy
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (169 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki ziemniaczane z groszkiem konserwowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki i cebulę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  • 2. Ząbki czosnku przecisnąć przez praskę. Dodać groszek, jajka i pokrojoną natkę pietruszki. Wszystko dobrze wymieszać.
  • 3. Posolić i dodać pieprzu ziołowego. Następnie dodać mąki, by powstała konsystencja niezbyt gęstej śmietany.
  • 4. Na patelni rozgrzać olej i smażyć placki z obu stron na złoty kolor. Podawać na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować