Placek śmietanowo - śmietanowy z makiem i kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto kruche: Zarobić ciasto z podanych składników i podzielić na dwie nierówne części. Mniejszą wsadzić do zamrażalnika. Większą dać do lodówki na czas przygotowania reszty ciasta. Po tym czasie rozwałkowane przełożyć na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia. Posmarować ciasto powidłami.
2.Masa kokosowo - śmietanowa: Wszystkie składniki połączyć ze sobą mikserem. Gotowe przełożyć na ciasto z powidłami. Na wierzchu ułożyć pokrojone w plasterki jabłka.
3.Ciasto białkowo - śmietanowe: Śmietanę zmiksować z budyniami. Białka ubić na sztywno dodać cukier, a na końcu ocet. Pianę delikatnie połączyć ze śmietaną, mieszając łyżką. Ciasto przelać na masę makowo - kokosową. Na wierzch zetrzeć ciasto z zamrażarki. Całość piec ok. 60 minut w 180 stopniach, do zrumienienia ciasta.
Komentarze