Placek czekolada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę ucieramy na puszystą masę z cukrem. Dodajemy stopniowo po jednym jajku. Ubijamy pianę na sztywno z białek i dodajemy do masy. Następnie dodajmy sodę i mąkę oraz kakao. Wszystko razem miksujemy aż powstanie równomierna masa kakaowa. Wtedy dzielimy to na cztery części i przedkładamy do standardowej brytfanki wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia. Każdą cześć pieczemy w oddzielnej brytfance. Tak żeby było ich cztery. Placki pieczemy ok. 5-7 min w tem 170 stopni. Po upieczeniu placki wystudzić.
Z mąki ziemniaczanej i pszennej oraz cukru i mleka gotujemy budyń. Gdy wystygnie miksujemy go z margaryną aż powstanie gładka masa.
Przekładamy: kładziemy jedno ciasto na to część masy i znów ciasto i masa i tak aż do końca
Komentarze