PIZZA PO POLSKU Z MIĘSEM I TWAROGIEM

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Smakuje tak dobrze jak wyglada...

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • ciasto:
    3 szklanki maki
    50 g drozdzy
    3 łyzki oliwy
    1 szklanka wody letniej
    po 1/2 łyżeczki soli i cukru

    1 pęczek włoszczyzny
    450 g mięsa mielonego
    1 puszka kukurydzy konserwowej
    2 pomidory
    kostka twarogu
    2 łyzki oliwy
    zioła prowansalskie
    sól, pieprz
    olej do formy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pizza

Pizza po polsku z mięsem i twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać, dodać sól i cukier, dodać oliwę, wkruszyć drożdże, wymieszać i dodać wodę. Zagnięść gładkie i elastyczne ciasto, odstawic do wyrosnięcia na ok.30 minut. W tym czasie zając sie reszta składnikow. Włoszczyzne obrać, umyć, pokroic w słupki. Podsmażyc na oliwie , dodac mięso i smażyc 5 minut czesto mieszając. Doprawic solą i pieprzem do smaku. Zostawic do ostygniecia. Kukurydze osączyć z zalewy, pomidory umyć, pokroić w plastry. Ciasto rozwałkować, blaszkę o wymiarach 30x 40 posmarować olejem , ciastem wyłóżyć blaszkę, rozłóyć na nim farsz mięsny, kukurydzę, pomidory i pokruszyć twaróg. Skropić reszta oliwy. Posypać ziołami, piec ok. 25 minut w temp 200 st. M.Magiera
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować