Pizza po polsku z mięsem i twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę przesiać, dodać sól i cukier, dodać oliwę, wkruszyć drożdże, wymieszać i dodać wodę. Zagnięść gładkie i elastyczne ciasto, odstawic do wyrosnięcia na ok.30 minut. W tym czasie zając sie reszta składnikow. Włoszczyzne obrać, umyć, pokroic w słupki. Podsmażyc na oliwie , dodac mięso i smażyc 5 minut czesto mieszając. Doprawic solą i pieprzem do smaku. Zostawic do ostygniecia. Kukurydze osączyć z zalewy, pomidory umyć, pokroić w plastry. Ciasto rozwałkować, blaszkę o wymiarach 30x 40 posmarować olejem , ciastem wyłóżyć blaszkę, rozłóyć na nim farsz mięsny, kukurydzę, pomidory i pokruszyć twaróg. Skropić reszta oliwy. Posypać ziołami, piec ok. 25 minut w temp 200 st. M.Magiera
Komentarze