Pikantne piersi kurczaka teriyaki

4.5 (145 ocen)

Delikatne , soczyste mięso o wyjątkowym , pikantnym smaku.

Składniki:

  • 2 pojedyncze piersi kurczaka
    Marynata:
    5 łyżek sosu teriyaki
    3 łyżki sosu chili-czosnkowego
    1 łyżka octu balsamicznego
    1 łyżka chili w płatkach ja miałam świeżo mielone z pieprzem ( możemy ew.zastąpić chili w proszku)
    1 łyżeczka soli i pieprzu
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pikantne piersi kurczaka teriyaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi umyć , osuszyć , oczyścić z błonek.
  • 2. Składniki marynaty połączyć razem.
  • 3. Do naczynia w którym będzie się marynowało mięso przelać ok 1/2 porcji marynaty , położyć pierwszą pierś , posmarować wierzch mięsa marynatą , czynność powtórzyć z drugą piersią.
  • 4. Pierś odstawić do lodówki na ok 2-3 h.
    Patelnię grillową rozgrzać , grillować piersi po ok 5 min z każdej strony.
    Mięso podawać z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Grillowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować