piers w galarecie

4.5 (180 ocen)

  • 20 min

soczyste i pyszne

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kg piersi z kurczaka
    rzodkiewka
    50 g żelatyny
    2 jaja kurze
    4 marchewki
    2 pietruszki
    4 łyżki groszku zielonego konserwowego
    sól 2 szczypta
    pieprz mielony do smaku
    nać pietruszki ozdobnej
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Piers w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z piersi z kurczaka gotujemy rosół bez cebuli i selera. Pierś gotujemy tak, żeby się nie rozgotowała. Po ostudzeniu pierś kroimy na 10 porcji. Marchewkę z rosołu przelewamy wrzątkiem, będzie nam potrzebna do dekoracji. Rosół cedzimy. Żelatynę rozprowadzamy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wywar z żelatyną doprawiamy do smaku. Na półmisku rozkładamy porcje piersi. Dekorujemy jajkiem, pietruszką, rzodkiewką. Zalewamy tężejącą żelatyną wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować