Pierożki z bananami

4.5 (187 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem żoną i matką. Pracuję w rodzinnym domu dziecka. Dzieciaki lubią moją kuchnię.

Składniki:

  • Ciasto pierogowe:
    50 dag mąki tortowej
    2 żółtka
    ok. 5 dag drożdży
    niepełna szklanka ciepłego mleka
    2 łyżki cukru pudru
    1/4 kostki masła
    szczypta soli
    olej

    Farsz:
    2 banany
    krem czekoladowy (np. nutella)
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Pierożki z bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z drożdży, mleka, soli, cukru i łyżki mąki robimy rozczyn (odstawiamy do wyrośnięcia). Masło roztapiamy. Mąkę przesiewamy, dodajemy żółtka, rozczyn i zagniatamy. Wlewamy roztopione zimne masło i wyrabiamy ciasto,
    aż masło się wchłonie.
  • 2. Ciasto rozwałkowujemy na placek grub. 0,5 cm, wycinamy krążki. Nakładamy pół łyżeczki czekolady i półplasterek banana grub. 0,5 cm,
    sklejamy. Smażymy w głębokim oleju jak pączki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Nutella

Notka redakcyjna

PP_07-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować