Pierogi z mięsem i i kapustą

5 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Są naszym ulubionym daniem. Osiemnastoletnia córka i mąż mogliby je jeść na okrągło.

Składniki:

  • Na około 50 sztuk
    Farsz: 1,5 kg kapusty
    ● 600 g mięsa (może być z rosołu)
    ● 4 cebule
    ● olej do smażenia
    ● pieprz
    ● sól
    ● przyprawa uniwersalna
    Ciasto: jajko
    ● 2,5 szklanki mąki pszennej
Wystaw ocenę:

5 (185 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z mięsem i i kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę gotujemy, odcedzamy,
    studzimy, odciskamy
    i przepuszczamy przez maszynkę
    razem z mięsem, doprawiamy.
    Cebule kroimy,
    smażymy, trochę zostawiamy
    do okraszenia, resztę dodajemy
    do farszu.
  • 2. Zagniatamy ciasto, dodając
    100 ml wody, rozwałkowujemy
    na cienki placek.
    Szklanką wycinamy krążki,
    układamy farsz i sklejamy
    pierogi. Gotujemy w osolonym
    wrzątku ok. 4 min od
    wypłynięcia. Przed podaniem
    okraszamy cebulką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Mięso

Notka redakcyjna

PP_02-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować