Pierogi z indykiem i kaszą kuskus

0 (0 ocen)

Sposób na wykorzystanie mięsa, na którym gotował się rosół. Pierogi z takim farszem są delikatne i bardzo smaczne. Wystarczy polać masełkiem i można się zajadać.

Składniki:

  • CIASTO:
    3 szklanki mąki pszennej
    1 szklanka ciepłego mleka
    szczypta soli
    2 łyżki oleju

    FARSZ:
    1 gotowana golonka z indyka
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1/3 szklanki bulionu drobiowego
    1/2 szklanki kaszy kuskus
    sól
    pieprz prawdziwy
    pieprz ziołowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Pierogi z mięsem

Pierogi z indykiem i kaszą kuskus - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na patelni razem z rozgniecionym czosnkiem.
    Dodać pokrojone mięso, chwilę podsmażyć, wsypać kaszę kuskus i zalać wrzącym bulionem. Wymieszać i odstawić, aż kasza wchłonie cały płyn. Przyprawić.
  • 2. Na stolnicę przesiać mąkę, dodać sól i olej. Zrobić na środku zagłębienie i wlewać powoli gorące mleko. Zagnieść elastyczne ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i odstawić na 10 minut.
    Rozwałkować na grubość ok 2 mm i wyciąć koła o średnicy ok 5 cm. Nakładać porcję farszu i zlepiać brzegi. Gotować w osolonej wodzie 3 minuty od momentu wypłynięcia.
    Ugotowane pierogi polać rozpuszczonym masłem lub omaścić skwarkami.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kuskus Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować