Piernik bez miodu

4.5 (183 ocen)

  • 50 min

Ciasto jest wyśmienite w smaku i stosunkowo łatwe do przygotowania. Idealne na świąteczny stół!

  • 50 min

Składniki:

  • 3 jaja
    1/2 słoika dżemu z czarnej porzeczki
    1 szkl. cukru
    1 szkl. mleka
    2,5 szkl. mąki
    pół szklanki oleju
    cukier waniliowy
    po 1 łyżeczce przyprawy do piernika,sody i kakao
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Piernik Desery

Piernik bez miodu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Wysmarować blaszkę (25x30),
    posypać bułką tartą i wylać ciasto. Piec około 40 minut w 180°C.
  • 2. Można posypać cukrem pudrem lub polać polewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Piernik

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować