Pieczone żeberka z ziemniakami

4.43 (213 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Syty i smaczny cały obiad z piekarnika.

Składniki:

  • 1 długi pasek żeberek(ok 0,5kg.)
    10 średnich ziemniaków
    2 marchewki
    1 cebula
    Marynata:
    1 szklanka pikantnego ketchupu
    2 łyżki musztardy sarepskiej
    2 łyżki oliwy z oliwek
    2 łyżki ciemnego sosu sojowego
    1 łyżka słodkiej papryki
    1 łyżeczka chili
    1 łyżeczka soli i pieprzu
Wystaw ocenę:

4.43 (213 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone żeberka z ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka umyć,osuszyć,podzielić na mniejsze kawałki.
    Ziemniaki obrać,umyć,pokroić w ćwiartki.
    Marchewki obrać,pokroić w plasterki,cebulę w małą kosteczkę.
    Wszystkie składniki przełożyć do miski.
  • w marynacie 2. Składniki marynaty połączyć razem,zalać mięso z warzywami,wymieszać-odstawić na 1h.
  • 3. Do rękawa do pieczenia przełożyć zawartość miski.
    Piec 30 min. w 180st.
    Po tym czasie rozciąć rękaw piec kolejne 30 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować